Зеленський підписав закон про часткове повернення акцизів на бензин, дизельне паливо та автогаз

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про часткове повернення акцизів на бензин, дизельне паливо та автогаз, скасованих навесні 2022 року. Додатковий податок становитиме 3,5-4 гривні за літр. Про це 28 вересня повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект закону 7668-д.

Раніше Верховна Рада підтримала пропозицію уряду України та частково повернула акцизи на паливо: для бензину, дизеля та біопалива – 100 євро за 1000 літрів, для газу – 52 євро за 1000 літрів.

При цьому встановлено пільги для палива на потреби Міністерства оборони. Для військових акциз складатиме 0 євро за 1000 літрів. Така норма діятиме у період воєнного стану в Україні.

У Мінекономіки заявили, що підвищення цін на пальне в Україні після повернення акцизів не очікується, незважаючи на те, що розмір акцизу становить 3,5-4 гривень за літр, і зазначили, що дефіциту також не буде.

Як раніше повідомлялося, ЄС запровадив для України "коридори солідарності" для постачання пального.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті