Зеленський: Окупанти планують теракт на Запорізькій АЕС з викидом радіації. Вони все підготували для цього

Росія розглядає сценарій теракту на Запорізькій АЕС з викидом радіації. Про це з посиланням на доповідь української військової розвідки та Служби безпеки України заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозвернення 22 червня.

"Розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції – терористичного акту з викидом радіації. Вони все підготували для цього, – сказав Зеленський. – На жаль, уже неодноразово мені доводилося нагадувати, що радіація не знає державних кордонів і те, по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру".

Президент підкреслив, що Україна передає всю наявну інформацію своїм партнерам.

"Кожному у світі. Усі докази. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка – усі країни, абсолютно всі мають це знати. Міжнародні організації. Усі", – зазначив Зеленський. 

Він наголосив, що жодних терактів на атомних станцій ніколи, ніде не повинно бути, "…цього разу не має бути як із Каховкою: світ попереджено, отже, світ може і повинен діяти".

Раніше повідомлялось, що Зеленський запросив лідерів американських країн приєднатися до формули миру.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті