Зеленський обговорив з прем'єром Індії підтримку Формули миру й розвиток двосторонніх відносин

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді, під час якої подякував співрозмовнику за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також за надану Індією гуманітарну допомогу.. Про це повідомляється на сайті глави Української держави 20 березня. 

Зазначаэться, що президент відзначив постійний діалог між двома країнами на різних рівнях, зокрема щодо підтримки Української формули миру.

Президент України та прем'єр-міністр Індії обговорили розвиток двосторонніх відносин, одним з елементів якого має стати зустріч команд і засідання Міжурядової українсько-індійської комісії зі співробітництва найближчим часом у Делі.

Зеленський заявив, що Україна зацікавлена в посиленні торговельно-економічних відносин з Індією. Найбільш перспективними напрямами, за його словами, є аграрний експорт, зокрема соняшникової олії, співпраця в авіаційній галузі, торгівля фармацевтичною та промисловою продукцією. Україна також вітатиме повернення індійських студентів до українських навчальних закладів, зазначив глава держави.

Зеленський подякував за активну участь представників Індії у зустрічах на рівні радників з питань національної безпеки та зовнішньої політики й наголосив на важливості участі Індії в інавгураційному саміті миру, підготовка до якого триває у Швейцарії. 

Як повідомлялося, Індія відмовляється від великих збройових угод із росією. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті