Зеленського просять заблокувати Telegram "з міркувань нацбезпеки"

На сайті президента України з'явилася петиція із закликом заборонити в країні популярний месенджер Telegram. Її зареєстровано на сайті президентських електронних петицій.

За словами авторки петиції Софії Тимошенко, незважаючи на те, що засновник Telegram росіянин Павло Дуров стверджує, що месенджер незалежний від влади РФ, проте це не так. 

"Було би дивно після двох років великої війни вважати, що в такій авторитарній системі, як російська, можна мати вплив рівня Павла Дурова, і при цьому зберегти незалежність від президента і ФСБ", - зазначила вона.

Ініціаторка петиції додала, що Telegram може загрожувати державній безпеці України, та наголосила, що цим застосунком продовжують і далі користуватися українські воїни, таким чином вони власноруч передають "свої дані прямо в руки ворога".

"І наостанок – неврегульованість анонімних Telegram-каналів, які здатні чи то влаштувати неконтрольовану паніку серед українців в перші дні після вторгнення, чи то дискредитовувати вільні медіа, несе у собі загрози як держбезпеці, так і нашій інтеграції в ЄС, для якого існування свободи слова є ключовим поняттям демократії", - йдеться у петиції.

Як повідомлялося, в окупованих Сєвєродонецьку та Кремінній замість інтернету та мобільного зв'язку обіцяють встановити... таксофони.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті