Заволодіння аеропортом "Одеса": суд визначився з багатомільйонною заставою ще для одного бізнесмена

За незаконне заволодіння Міжнародним аеропортом «Одеса» обрано запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі бізнесмену. Про це 13 вересня повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у Фейсбуці.

У САП не називають імені підозрюваного, але, за даними джерел УП, йдеться про одеського бізнесмена Алекса Боруховича (Олександра Грановського).

"Обрано запобіжний захід бізнесмену Алексу Боруховичу (якого раніше звали Олександр Грановський) у вигляді застави у розмірі 120,780 млн грн у справі щодо незаконного заволодіння міжнародним аеропортом "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності", - пише видання.

Окрім застави, на нього поклали такі процесуальні обов'язки: 

  • прибувати на першу вимогу до детективів, прокурора, суду;
  • не відлучатися з м. Одеси без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Раніше ВАКС обрав запобіжний захід бізнесмену Борису Кауфману, який також є одним з підозрюваних у цій справі.

Суд частково задовольнив клопотання та застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 268,4 млн грн застави.

29 серпня правоохоронці повідомили про підозру у заволодінні майновим комплексом стратегічного об’єкту - КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності 5 особам.

Серед них колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з ТОВ та 2 відомих в регіоні бізнесмени - Борухович (Грановський) та Кауфман.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті