Заволодіння аеропортом "Одеса": суд визначився з багатомільйонною заставою ще для одного бізнесмена

За незаконне заволодіння Міжнародним аеропортом «Одеса» обрано запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі бізнесмену. Про це 13 вересня повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у Фейсбуці.

У САП не називають імені підозрюваного, але, за даними джерел УП, йдеться про одеського бізнесмена Алекса Боруховича (Олександра Грановського).

"Обрано запобіжний захід бізнесмену Алексу Боруховичу (якого раніше звали Олександр Грановський) у вигляді застави у розмірі 120,780 млн грн у справі щодо незаконного заволодіння міжнародним аеропортом "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності", - пише видання.

Окрім застави, на нього поклали такі процесуальні обов'язки: 

  • прибувати на першу вимогу до детективів, прокурора, суду;
  • не відлучатися з м. Одеси без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Раніше ВАКС обрав запобіжний захід бізнесмену Борису Кауфману, який також є одним з підозрюваних у цій справі.

Суд частково задовольнив клопотання та застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 268,4 млн грн застави.

29 серпня правоохоронці повідомили про підозру у заволодінні майновим комплексом стратегічного об’єкту - КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності 5 особам.

Серед них колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з ТОВ та 2 відомих в регіоні бізнесмени - Борухович (Грановський) та Кауфман.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті