Затримано "енергетика" окупантів, який знеструмив частину Донеччини і направив електрику до баз агресора – СБУ

Служба безпеки в результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Донецької області викрила ще одного колаборанта. Про повідомляється в Телеграм-каналі відомства 9 грудня.

"Поплічником ворога виявився колишній працівник місцевих електромереж, який після тимчасової окупації частини регіону підтримав загарбників, – сказано в повідомленні. – За це його призначили керівником "РЕС Краснолиманського району", яке підпорядковувалось так званому "міністерству вугілля та енергетики" терористичної організації "ДНР".

Уточнюється, що, перебуваючи на "посаді" зловмисник "від’єднав" районний центр від електроживлення і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань РФ.

Щоб набрати "штат" і провести технічні заходи він налагодив співпрацю з представниками "регіональної енергопостачальної компанії" тимчасово окупованої Горлівки. Знеструмивши місто, рашисти забезпечували енергопостачання своїх окупаційних органів, військових баз та складів зі зброєю і боєприпасами.

"Після звільнення Лиману зловмисник намагався втекти з міста, – сказано в повідомленні. – Однак, співробітники СБУ своєчасно викрили і затримали його".

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялось, що служителя УПЦ МП засуджено на 12 років за здачу позицій ЗСУ в Луганській області.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті