Затримано доцента кафедри столичного вишу, який переправляв чоловіків за кордон під виглядом "польських студентів"

Правоохоронцями Києва викрито схему переправлення чоловіків через кордон під видом "польських студентів" й затримано доцента кафедри одного зі столичних вишів. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 29 серпня.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що доцент кафедри одного з університетів, екснауковець НАН України, організував схему переправлення за кордон осіб призовного віку як "польських студентів".

Підкреслюється, що підозрюваний обіцяв чоловікам, які мешкають у Києві та підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених документів – запрошень на навчання, студентських квитків та довідок про навчання у вищому навчальному закладі Польщі.

"Вартість такої послуги він оцінював у 1500 євро з людини", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в ході контролю за вчиненням злочину зафіксовано факти одержання ним коштів з двох осіб. Під час передачі останнього траншу його затримали правоохоронці на території однієї із столичних АЗС.

Підкреслюється, що загальна сума одержаних ним коштів становить 3000 євро.

Як сказано в повідомленні, під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучено документацію, банківські картки, комп’ютерну техніку та значну суму грошей.

Повідомляється також, що чоловік має судимість та наразі перебуває на випробувальному терміні.

Раніше повідомлялось, що у чиновниці Львівської міськради, яка переправляла призовників за кордон, знайшли понад 8 млн грн готівки.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті