За три дні контрнаступу на Бахмутському напрямку звільнено понад 17 кв. км - Череватий

Збройні сили України на Бахмутівському напрямку внаслідок контрнаступальних дій під час оборонної операції відкинули російських окупантів на відстань від 250 м до 1,5 кілометра. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Можна сказати, що наша оборонна операція продовжує бути успішною і досягає однієї головних своїх цілей - це сточування бойових можливостей РФ. Крім бойових втрат, у російських військових падає морально-психологічний стан, з'являються елементи паніки", - розповів він.

"Першим маркером цього виснаження є майже щоденні істеричні заяви Пригожина (засновника ПВК "Вангера" - ред.). Бахмут залишається епіцентром бойових дій. За цю добу відбулося 40 бойових зіткнень там. У результаті яких 199 окупантів було знищено, 244 дістали поранення, 15 потрапили в полон", - повідомив речник.

При цьому він додав, що також в окупантів було знищено: три танки, БМП, три гармати МСТА Б і п'ять польових складів із боєприпасами.

Як додає Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ", за словами Череватого, за три дні контрнаступальних дій ЗСУ на Бахмутському напрямку звільнено 17,3 кв км території.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті