За перший місяць експорту електроенергії до ЄС "Укренерго" заробив понад 700 млн грн – голова компанії

Доходи НЕК "Укренерго" від доступу до міждержавних електромереж за місяць експорту електроенергії до Євросоюзу склали понад 700 мільйонів гривень. Про це повідомив очільник компанії Володимир Кудрицький під час брифінгу, пише "Укрінформ" 1 серпня.

"На сьогодні той дохід від експорту, який ми мали при пропускній спроможності у 100 МВт, за перший місяць приніс нам більше 700 мільйонів гривень, як оператору енергосистеми, за доступ до міждержавних електромереж, – зазначив чиновник. – Зрозуміло, що при збільшенні обсягів дозволеного експорту, ця цифра може значно зрости".

Він уточнив, що ці кошти дадуть можливість вчасно підготуватися до опалювального сезону – закупити вугілля, профінансувати ремонти енергоблоків електростанцій та мереж.

Раніше повідомлялось, що почався експорт української електроенергії в Європу.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті