За перші 2 дні роботи "народного супутника" росіяни втратили бронетехніку, яка коштує більше, ніж весь проєкт - Резніков

"Народний супутник" ICEYE вже дає перші результати – українські військові знищили техніку окупантів, загальна вартість якої є вищою за весь проєкт із супутником. Про це 29 вересня у Facebook заявив міністр оборони Олексій Рєзніков.

"За перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати в лісосмугах та інших перешкодах. Її знайшли тому, що супутники ICEYE збирають інформацію за технологією Synthetic aperture radar (SAR). Зазначену техніку було б дуже складно або неможливо помітити оптичними супутниками", - написав міністр.

За його словами, ця техніка була розташована в населених пунктах Хрещенівка та Українка на Херсонщині та поблизу Новоселівки Донецької області. У результаті координати оперативно передали артилерійським підрозділам Сил оборони.

Нагадаємо, що сума угоди, за якою фонд Сергія Притули купив супутник та доступ до сузір'я супутників компанії ICEYE за 600 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше Резніков заявляв, що "народний супутник" дасть ЗСУ раніше недоступні можливості.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті