За перші 2 дні роботи "народного супутника" росіяни втратили бронетехніку, яка коштує більше, ніж весь проєкт - Резніков

"Народний супутник" ICEYE вже дає перші результати – українські військові знищили техніку окупантів, загальна вартість якої є вищою за весь проєкт із супутником. Про це 29 вересня у Facebook заявив міністр оборони Олексій Рєзніков.

"За перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати в лісосмугах та інших перешкодах. Її знайшли тому, що супутники ICEYE збирають інформацію за технологією Synthetic aperture radar (SAR). Зазначену техніку було б дуже складно або неможливо помітити оптичними супутниками", - написав міністр.

За його словами, ця техніка була розташована в населених пунктах Хрещенівка та Українка на Херсонщині та поблизу Новоселівки Донецької області. У результаті координати оперативно передали артилерійським підрозділам Сил оборони.

Нагадаємо, що сума угоди, за якою фонд Сергія Притули купив супутник та доступ до сузір'я супутників компанії ICEYE за 600 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше Резніков заявляв, що "народний супутник" дасть ЗСУ раніше недоступні можливості.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті