За час повномасштабної війни РФ зруйнувала в Україні понад 1,5 тис. медзакладів

За понад 15 місяців повномасштабної війни російські війська пошкодили або повністю зруйнували 1554 об'єкти медичних закладів України. Про це інформує Міністерство охорони здоров’я України.

"Вже понад рік повномасштабної війни російська армія продовжує прицільно нищити українську інфраструктуру, завдавати ракетних обстрілів та бити по мирних містах і цивільному населенню. Так, з моменту повномасштабного вторгнення Росії на територію України ворожі снаряди пошкодили вже 1370 об’єктів медзакладів", - пише пресслужба і додає, що ще 184 об’єкти були зруйновані вщент.

Повідомляється, що найбільших втрат зазнала медична інфраструктура у Харківській, Херсонській, Донецькій, Миколаївській та Київській областях. 

Попри постійні обстріли ремонтні роботи у медзакладах продовжуються. Станом на червень, вже повністю вдалося відремонтувати 301 об’єкт та ще 332 об’єкти відновили частково.

"Всупереч щоденним обстрілам та викликам, з якими стикається медична система України, Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами й надалі працюватимуть над відновленням української медичної інфраструктури від наслідків війни", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, росіяни закрили лікарню в окупованій Кам'янці через відмову персоналу отримувати паспорти РФ. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті