Росіяни закрили лікарню в окупованій Кам'янці через відмову персоналу отримувати паспорти РФ

Російські окупанти продовжують спроби змусити цивільних на захоплених територіях отримувати російські паспорти. Про це 15 червня повідомив Генштаб ЗСУ.

"Противник продовжує проводити заходи з примусу цивільного населення до отримання громадянства РФ. Так, у населеному пункті Кам'янка Запорізької області на початку 2023 року окупанти шантажували співробітників Центру первинної медико-санітарної допомоги", - повідомили українські військові.

Так, медикам пригрозили, що їхні зарплати знизять на 60 відсотків, якщо вони відмовляться від паспортів РФ. Після того як більшість співробітників відмовилися від отримання документів, окупанти взагалі вирішили закрити цей медичний заклад.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсонській області окупанти погрожують жителям депортацією та конфіскацією майна в разі відмови отримання російських паспортів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті