За 2023 рік українські біженці в Чехії заплатять податків більше, ніж сума отриманих ними соцдопомог

За 2023 р. українські біженці в Чехії заплатять податків на суму, що перевищує суму соціальних допомог, які надасть їм держава. Про це заявив міністр праці Чехії Маріан Юречка на пресконференції після зустрічі з депутатом німецького парламенту Зеппом Мюллером, - повідомляє "Радіо Прага" з посиланням на інформагентство ČTK.

За словами міністра, у Чехії працюють близько 60% українських біженців віком від 18 до 65 років. За словами Зеппа Мюллера, у Німеччині цей показник становить лише 9%. Чехія може слугувати для ЄС прикладом успішного працевлаштування біженців, вважає депутат Бундестагу.

"Ми країна, в якій припадає найбільша кількість біженців з України на душу населення. У нас дуже добре йдуть процеси адаптації та інтеграції, а також включення в ринок праці. Ми коригуємо правила, щоб якомога швидше інтегрувати українських біженців. Цього тижня на ринку праці активно працювали понад 122 тисячі українських біженців. І це число постійно зростає", - повідомив міністр праці Чехії.

"Цього року сума, яку вони заплатять у вигляді податків, буде вищою, ніж та, яку держава витратить на їхню підтримку", - наголосив глава Мінпраці. Конкретної суми Маріан Юречка не назвав.

За даними Міністерства праці та соціальних питань, зараз чеськими візами захисту володіють близько 360 тисяч громадян України.

Як повідомлялося, Чехія через брак працівників з України зменшить "українську квоту".

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті