З деокупованих сел Луганської области евакуювали ще п'ятьох жителів

П’ятьох людей евакуювали протягом тижня з двох деокупованих сел Луганської області  через постійні ворожі обстріли. Про це 23 вересня повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор у Телеграм.

За його словами, у звільнених населених пунктах регіону люди майже весь час живуть в підвалах, ховаючись від обстрілів з боку російських окупантів, які використовують і артилерію і авіацію проти цивільних.

"Ворог знає, що там залишається цивільне населення, але продовжує невпинно бити по селах, у тому числі скидаючи авіаційні бомби. Тільки за останні півтора тижні ми маємо двох загиблих – жінку та чоловіка з Невського та Макіївки відповідно. Ще одна жінка з Макіївки зазнала поранень", - зазначив Лисогор. 

Він додав, що люди до останнього тримаються за власні домогосподарства. Але після того, як росіяни вбили двох їхніх односельчан, місцеві більш активно стали погоджуватися убезпечити себе.

Так, останнім часом вдалося евакуювати 59-річного чоловіка та 52-річну жінку з Невського. Також забажав виїхати 64-річний чоловік та дві літні жінки з Макіївки. Усім охочим військова адміністрація допомагає з тимчасовим житлом, оформленням документів, надає продукти харчування та необхідні речі.

Як повідомлялося, на Луганщині розробили пропозиції Кабміну для дистанційної фіксації зруйнованого окупантами житла.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті