Із деокупованих районів Харківщини організують евакуацію для всіх охочих

Із деокупованих районів Харківщини найближчим часом буде організовано евакуацію для охочих. Про це сказала на брифінгу в Харкові віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас є оперативний план евакуації і дійсно є проблема з комунікацією, позаяк немає там відновленого живлення, а відтак немає провайдерів, немає можливості донести (інформацію) до людей. Залишається кілька рішень, які ми точно використаємо. Перше – подомовий обхід Національної поліції, верифікація мешканців, і буде пропонуватися кожному евакуація. Разом із місцевою владою, поліцією, волонтерами складатимемо списки. Буде найближчим часом зроблено чатбот. І ми організуємо евакуацію так, як вона організована, до прикладу, на Донеччині", - обіцяє Верещук.

Вона додала, що для відпрацювання евакуації потрібно ще декілька днів.

Зі свого боку голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що має враховуватися безпекова складова.

"Були в нас випадки, коли люди отримували інформацію – не виключено, що це була інформація від окупантів провокаційна, відповідно люди збиралися в центрі міста, більше ста людей, і далі були обстріли. На жаль, того дня було поранено дітей 11 і 13 років. Тому я прошу дослухатися до повідомлень органів державної влади, Національної поліції, військових", - сказав керівник області.

Як повідомлялось раніше, "Укрзалізниця" повернула залізничне сполучення на деокуповану Харківщину з 15 вересня.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті