Іран вирішив вчитися у кремля, як розганяти протести

Іран попросив РФ допомогти придушити народне повстання шляхом навчання та надання обладнання для боротьби з масовими заворушеннями. Про це повідомляє Еспрессо з посиланням на іранське оппозиційне видання Iran International 3 грудня.

Видання посилається на секретні документи, з яких випливає, що офіційний Тегеран готується до тривалої конфронтації з протестувальниками. При цьому він стурбований обмеженими ресурсами в живій силі та техніці.

Тегеран покладається на інформацію з москви для оцінки ситуації всередині країни. У документах є згадки про те, що росія підслуховує західні комунікації, щоб дати Тегерану оцінки характеру та сили протестного руху.

Ця інформація підтверджує припущення, озвучене офіційними особами США в жовтні цього року. Тоді речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявляла, що росія може допомагати Ірану, спираючись на власний досвід придушення демонстрацій. У відповідь Іран постачає зброю росії для війни з Україною.

"Докази того, що Іран допомагає Росії розгортати війну проти України, є очевидними й публічними. Чим більше Іран і Росія стають ізольованими, тим більше вони зближуються. Наше послання Ірану дуже, дуже чітке: припиніть вбивати своїх людей і припиніть надсилати зброю в Росію для вбивства українців", - сказала вона.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Білий дім впевнений у допомозі росії в придушенні протестувальників, додавши, що це не твердження, а факт.

На сьогодні Міністерство внутрішніх справ Ірану офіційно визнало загибель 200 громадян під час протестів, проте ці дані розходяться з цифрами від правозахисників. За їхніми даними, загинули близько 460 людей.

Як раніше повідомлялося, у росії, ймовірно, закінчилися іранські дрони. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті