"Їхня мета - довести наші демократії до розвалу": Урсула фон дер Ляєн про плани авторитарних правителів РФ, Ірану та КНДР

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що масована повітряна атака Ірану на Ізраїль є "сигналом про наміри нової ліги авторитарних правителів", до якої вона зарахувала не тільки Тегеран, а й Москву та Пхеньян. Про це вона сказала, виступаючи на щорічній конференції з оборони та безпеки в Брюсселі, - повідомляє DW. Головне.

"Їхня мета - зруйнувати заснований на правилах міжнародний порядок, перекроїти карти різних континентів і довести наші демократії до розвалу", - наголосила фон дер Ляєн, додавши, що війну на території ЄС у майбутньому "не можна виключати".

Вона також заявила, що перемога РФ у війні обійдеться ЄС занадто дорого.

"Ціна відсутності безпеки, ціна перемоги Росії набагато вища, ніж будь-яка сума, яку ми можемо заощадити зараз. Ціна зіткнення з численними загрозами і конфліктами, до яких немає готовності, набагато вища, ніж ми можемо собі дозволити", - вказала голова Європейської комісії.

Тому в найближчі п'ять років Євросоюз повинен буде швидко наростити свій оборонно-промисловий потенціал, сказала фон дер Ляєн.

Цей процес, за її словами, "вимагатиме нового європейського оборонного мислення як від держав-членів ЄС, так і від інституцій, промисловості та інвесторів, а також політичної й моральної мужності, щоб підтримувати Україну тут, на європейській землі, стільки, скільки знадобиться".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті