Євросоюз продовжив економічні санкції проти РФ ще на півроку

Європейський Союз продовжив дію економічних санкцій проти росії до кінця липня 2023 року. Про це 27 січня повідомляє Рада ЄС.

Зазначається, що вперше санкції проти росії запровадили ще 2014 року у відповідь на дії рашистів в Україні. У лютому 2022 року ці санкції значно розширили через повномасштабне вторгнення.

Наразі санкції стосуються широкого спектру галузевих заходів. Зокрема, йдеться про обмеження для торгівлі, фінансів, технологій та товарів подвійного використання, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Санкції також охоплюють заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та певних нафтопродуктів із росії до ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків. В рамках цих санкцій було припинено мовлення та ліцензій кількох підтримуваних кремлем каналів дезінформації.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що ЄС підготував новий пакет санкцій проти Білорусі.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті