Європейський союз розпочав підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути ухвалений навесні цього року

Європейський союз розпочав підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути ухвалений навесні цього року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт европейської комісії.

"Ми розпочали підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути ухвалений навесні. Він, ймовірно, включатиме широкий перелік обмежувальних заходів з сильним акцентом на боротьбу з обходом - наприклад, у морському секторі, оскільки Росія продовжує намагатися порушувати верхню межу цін на експорт нафти", - повідомив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

Він зауважив, що ЄС також шукає спосіб зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи.

"З погляду ЄС, материнські компанії ЄС, які зберігають вплив на бізнес-операції своїх закордонних дочірніх компаній, можуть нести відповідальність за операції, що здійснюються цими дочірніми компаніями", - додав Домбровскіс.

Віцепрезидент Єврокомісії також наголосив, що ЄС й надалі чинитиме тиск на Росію і тих, хто підтримує її на полі бою, де б вони не знаходилися.

"Ми продовжимо переслідувати друзів Путіна. І ми продовжимо переслідувати тих, хто допомагає Росії обходити санкції або поповнювати її військовий арсенал", - зауважив він.

З початку повномасштабного вторгнення Європейський Союз регулярно запроваджує санкції проти Росії за агресивну війну проти України. Обмеження запроваджуються проти російських чиновників, олігархів, секторів економіки, компаній та оборонних підприємств агресора.

23 лютого 2024 року ЄС ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії. Європейська Рада постановила запровадити обмежувальні заходи щодо ще 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Президент України Володимир Зеленський також закликав посилити санкції проти Росії. За його словами, аеробалістичні ракети "Кинджал", якими Росія обстрілює Україну, вміщують десятки іноземних деталей.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті