Європарламент готується визнати ПВК "Вагнер" терористичною організацією - ЗМІ

Європа готується до визнання ПВК "Вагнер" терористичною організацією, і це дозволить заарештовувати та знищувати її членів у всьому світі. Про це повідомляє телеграм-канал "Можем обяснить", з посиланням на коментарі депутатів ЄП.

Поки що ПВК "Вагнер" визнано терористичною лише в кількох країнах, але загальноєвропейське рішення дозволить розпочати "полювання" на вагнерівців по всьому світу.

"Знаючи настрої в Європарламенті, я розумію, що все йтиме у напрямку визнання ПВК Вагнера терористичною організацією. Для цього може бути ухвалена резолюція, яка в міжнародному праві не має правового значення, але при цьому ми можемо вимагати від Єврокомісії, щоб вона прийняла те чи інше рішення — наприклад, визнати ПВК як терористичну організацію", — сказав депутат ЄП Сергій Лагодинський.

"Внесення ПВК Вагнера до списку терористичних організацій далеко не першорядне завдання. Питання стоїть про те, щоб включити до цього списку російську державу", — пояснила депутат ЄП Раса Юкнявічене. Вона нагадала, що резолюцію про визнання режиму РФ терористичним вже ухвалено ЄП. "Але ця резолюція — лише рекомендація, яка не має юридичних наслідків. У ЄС поки що не існує процедури внесення держави до списку терористів", - додала вона.

Як пояснив виданню полковник ФСБ у відставці Геннадій Гудков, визнання вагнерівців терористами дозволить затримувати їх у всьому світі — і це рішення не матиме термінів дії.

"Рішення одразу виводить людей з-під дії права, окрім права на адвоката. Йде розшук усіма міжнародними структурами, на території будь-якої країни і навіть у повітрі вони можуть бути затримані. У базу розшуку вони потрапляють назавжди. Ти стаєш ізгоєм, мішенню для всіх правоохоронних органів — і на тебе організоване полювання. Ми знаємо, що терористів і знищують по всьому світу. Пригожина це теж стосується, у нього, як у керівника ПВК, є обтяжуючі обставини", — сказав Гудков.

Євродепутати більше не збираються вести переговори з путінським режимом — оскільки вони не мають жодного сенсу. Не готові вони вести переговори з Євгеном Пригожиним, пояснив Лагодинський.

"Він уже відправляв закривавлену кувалду на адресу Європарламенту, тому я не думаю, що маємо інтерес з ним спілкуватися", — сказав він.

Нагадаємо, Пригожин обіцяє прийти в Бєлгородську область без дозволу і "захистити" всіх: "росіян, дагестанців, чеченців і етнічних українців". 

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті