Єврокомісар: Підприємства ЄС здатні виробити у 2024 році щонайменше 1,3 млн артснарядів

Підприємства країн ЄС здатні виробити в поточному році щонайменше 1,3 мільйона артилерійських снарядів. Про це заявив комісар Євросоюзу з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, - повідомляє Радіо Свобода.

За словами Бретона, Європейська комісія продовжить працювати над збільшенням виробничих потужностей - і до кінця 2024 року, можливо, випустить від 1,3 до 1,4 мільйона снарядів. Бретон заявив, що і наступного року випуск снарядів буде нарощуватися.

Бельгійська франкомовна компанія RTBF уточнює, що єврокомісар не став називати нинішні обсяги виробництва снарядів через секретність таких даних.

Уже в березні або квітні, за словами Бретона, буде вирішено раніше поставлене завдання: довести річне виробництво снарядів до одного мільйона.

Бретон також зазначив, що пріоритетним завданням є постачання Україні найбільшої частини вироблених у Європі снарядів.  RTBF цитує висловлювання європейського комісара: "Ми переживаємо вирішальний момент у підтримці нашої колективної безпеки [...] Європа повинна і продовжить підтримувати Україну всіма засобами".

При цьому, як зазначає RTBF, перед оборонною промисловістю ЄС стоїть подвійне завдання: надати військову допомогу Україні та відновити власні резерви.

Як повідомлялося, Умеров розповів про масштаби дефіциту боєприпасів і снарядний голод у ЗСУ.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті