Єрмак у Вашингтоні: "Якщо допомога буде відкладена, це створить великий ризик програти війну"

Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак під час виступу в Інституті миру в Вашингтоні 5 грудня закликав Конгрес якомога швидше схвалити додаткове фінансування для України. Без допомоги є великий ризик програти війну, наголосив він, - повідомляє "Голос Америки".

"Якщо допомога, яка зараз обговорюється в Конгресі, буде відкладена - я не кажу не прийнята - це створить великий ризик того, що ми будемо в тому самому становищі, в якому ми зараз. І звісно це з великою ймовірністю зробить неможливим продовження звільнення територій і створить великий ризик програти війну”, – заявив Єрмак.

Український високопосадовець вказав, що крім військової, Україна потребує допомоги для бюджету, без якої українцям буде важче виживати в умовах війни.

"Якщо ми говоримо про пряму бюджетну підтримку, важливо розуміти – під час цієї жахливої війни, звичайно за вашої підтримки та підтримки партнерів – ми живі, наша країна жива, наші люди повертаються назад до України", – наголосив Єрмак.

Він назвав якнайшвидше голосування за додаткове фінансування для України критично важливим: "Це критично важливо, щоб за цю підтримку проголосували в Конгресі і проголосували настільки швидко, наскільки це можливо".

Єрмак наголосив, що допомога США потрібна, щоб продовжувати боротьбу України та звільняти українські території.

"Україна зараз працює із партнерами, щоб завершити план на наступний рік. Ми хочемо виграти якомога швидше, тому що минуло вже два роки і два роки – це великий термін", - відзначає Єрмак.

У повідомленні нагадується, що Конгрес США планує почати розгляд нового пакету допомоги для України вже на цьому тижні. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті