Єрмак повідомив про підготовку Глобального саміту миру та коли буде реально запросити представників Росії до розмови

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак озвучив подробиці підготовки Глобального саміту миру і можливу участь Росії в цьому заході. Про це він сказав на спільній пресконференції в Ужгороді з міністрами закордонних справ України Дмитром Кулебою та Угорщини Петером Сійярто, - пише Lb.ua.

За його словами, команди з підготовки саміту уже працюють.

"Завтра ми будемо мати перший зум із конкретикою. Не можу говорити поки про кількість країн, але це велика кількість, яка почала підтверджувати свою готовність взяти участь", - сказав глава ОПУ.

Єрмак наголосив, що "ми готові чути всіх" і що "в нас за столом сидять не тільки наші партнери з країн НАТО, Європейського Союзу, а й країни з Глобального півдня".

Керівнк Офісу Президента сказав, що найперше треба створити в межах саміту спільний план, а потім запрошувати представників РФ до розмови.

"Я хочу повторити логіку "формули миру": перша зустріч, перший саміт на рівні лідерів – він без участі Росії. Потім ми відкриваємо можливість проведення по всіх дев’яти пунктах з десяти окремих зустрічей, конференцій, подій на різних рівнях для вироблення такого плану. І на другому саміті на рівні лідерів, коли той план буде готовий, ми готові розглядати питання щодо запрошення представників Росії", - розповів керівник ОПУ.

Єрмак підкреслив, що "за столом будуть сидіти всі країни, хто був з нами на цьому шляху" і що не буде "ніяких розмов під столом, ніяких посередників". 

Керівник Офісу Президента додав, що "якщо Росія на той момент буде мати політичну волю до миру", то робота триватиме по затвердженому плану.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті