Єрмак повідомив про нові санкції Великої Британії щодо експортерів військового обладнання в РФ

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що сьогодні уряд Великої Британії оголосив про запровадження нових санкцій щодо окремих осіб і груп, які займаються експортом військового обладнання в рф. Про це він пише 6 грудня у своєму Телеграм-каналі.

"Британія наклала санкції на підприємства з білорусі, Сербії, Туреччини, країн Азії. Зокрема, запроваджені обмеження щодо більш як 30 організацій, які підтримують військові дії рф в Україні", - зазначив Єрмак.

Зокрема, санкції запроваджені щодо білоруського АТ «Конструкторське бюро «Дисплей», сербської компанії AVIO CHEM, узбецької MVIZION, турецької Smart Trading Limited та Asia Pacific Links Limited, Sinno Electronics Co., Limited та Xinghua Co., Limited.

"Під санкції потрапили російські виробники зброї та імпортери оборонної продукції, а також 3 суб’єкти, які підтримують мережу ПВК «Вагнер», та 4 оператори суден «тіньового флоту», які Росія використовує для обходу накладених на нафтову галузь обмежень", - пише голова ОП.

Окрім цього, Британія включила до санкційного списку 31 фізичну та юридичну особу із рф, які пов’язані з розробкою та виробництвом БпЛА і частин ракет, а також імпортом і постачанням ключових електронних компонентів.

"Серед них люди, яких пропонувала покарати санкційна група Макфола-Єрмака, зокрема ті, хто дотичний до виробництва «Ланцетів». Приємно, коли результати роботи відображені в санкціях", - додав Андрій Єрмак.

Як повідомлялося, Велика Британія оголосила про зимовий пакет гуманітарної допомоги для України в розмірі 29 млн фунтів та спрямування ще 7,75 млн фунтів на посилення підтримки найбільш уразливих верств населення. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті