Єрмак і Кулеба розтлумачили китайській делегації 10 пунктів української формули миру

За дорученням Президента України голова Офісу Президента Андрій Єрмак разом з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою зустрілися з китайською урядовою делегацією на чолі зі спеціальним представником уряду КНР у справах Євразії Лі Хуеєм. Про це Єрмак повідомив у Телеграм.

"Подякував за підтримку Китаєм суверенітету й територіальної цілісності України. Акцентував, що наша держава поважає недоторканність кордонів інших країн, як це передбачено Статутом ООН. Наголосив, що Україна, захищаючись від агресора, який здійснив неспровоковане вторгнення на нашу територію, діє виключно в межах норм міжнародного права та Статуту ООН", - зазначив Єрмак.

Він підкреслив, що Україна прагне встановлення стійкого та справедливого миру, відновлення своєї територіальної цілісності, як це передбачає українська формула миру.

"Детально розповіли про десять пунктів формули миру Володимира Зеленського. Оскільки агресія відбувається на території нашої держави, то український мирний план містить вичерпні відповіді на всі виклики, які створила ця війна. Ми зацікавлені в тому, щоб Китай був залучений до реалізації української формули миру", - вказав Єрмак.

Також сторони обговорили удари росії по українській інфраструктурі, викрадення українських дітей, екоцид та інші проблеми, спричинені російською війною.

Як повідомлялося, у Китаї після переговорів із Зеленським заявили про готовність допомагати Україні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті