Японія надасть Україні більше ніж 12 млрд доларів допомоги - Шмигаль

Японія надасть Україні  12,1 млрд доларів допомоги, включно з оголошеним та реалізованим обсягом. Зокрема, $4,6 млрд надійдуть до кінця цього місяця. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 19 лютого у своєму ТГК.

Він зазначив, що Україна постійно відчуває солідарність Японії — у макрофінансовій, гуманітарній, санкційній підтримці. Наші країни зближує наявність тимчасово окупованих росією територій. Наше спільне завдання — перемогти деструктивні сили, що намагаються відкинути людство в минуле.

"Прем’єр-міністр Фуміо Кішіда заявив, що позиція Японії на підтримку України залишається непохитною. Під час нашої зустрічі він повідомив, що Японія надасть Україні допомоги на 12,1 млрд доларів, включно з оголошеним та реалізованим обсягом. Це, зокрема, грант на суму 4,6 млрд доларів", - пише Шмигаль.

Шмигаль також повідомив, що з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці: лібералізацію візового режиму, активізацію торгівлі, продовження санкційного тиску на росію.

"Акцентували на двосторонніх напрямках співпраці для відбудови України. Домовилися про відкриття переговорів щодо оновлення угоди про сприяння та захист інвестицій. Наша мета — дати інвесторам надійний правовий захист та гарантії", - вважає Шмигаль.

Загалом у межах Конференції з відновлення та візиту урядової делегації підписали 56 документів. Серед них: 

- Конвенція про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи; домовленість з профільним японським міністерством про взаємодію у відбудові української інфраструктури; угода про надання Україні гранту на швидке відновлення; домовленості про відновлення приватного сектору разом з JICA та про сприяння українським виробникам разом з JETRO; низку двосторонніх меморандумів про співпрацю в аграрній сфері; домовленості з Японським агентством відродження міст та з Японським агентством водного господарства про їх участь у відновленні; активізація співпраці в медицині та освіті.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті