Японія і В'єтнам мають намір посилити військове співробітництво через загрози Китаю 

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда і президент В'єтнаму Во Ван Тхуонг у понеділок узгодили зміцнення співробітництва між двома країнами в галузі морської безпеки в умовах військової активності Китаю, яка зростає в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Про це повідомляє видання Kyodo, - пише NV.

Під час переговорів Кісіда і Тхуонг підтвердили, що продовжуватимуть готуватися до успіху спеціального саміту за участю лідерів АСЕАН, який Японія прийме наступного місяця, щоб відзначити 50-річчя їхньої дружби і співпраці.

Кісіда і Тхуонг також підтвердили свою прихильність розширенню двостороннього співробітництва з різних питань, включно з економікою та культурними обмінами.

Японія намагається скористатися економічним зростанням в Азії, зміцнюючи зв'язки з країнами, що розвиваються, такими як В'єтнам та інші члени АСЕАН, в той час як він намагається протистояти зміцненню впливу Китаю в регіоні.

В'єтнам разом з іншими країнами-членами Асоціації країн Південно-Східної Азії має територіальні претензії до Пекіна в стратегічно важливому Південно-Китайському морі. Китай претендує на значну частину цього регіону, де проходять одні з найжвавіших морських шляхів у світі.

Між Японією та Китаєм також виникають суперечності щодо контрольованих Токіо островів Сенкаку, на які претендує Пекін. Кораблі китайської прибережної охорони неодноразово заходили в японські територіальні води навколо безлюдних островів, які в Пекіні називаються Дяоюйдаой.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті