"Якщо Україна програє — нас не буде": Зеленський дав відповідь на питання про переговори з Путіним та безальтернативність перемоги

Президент України Володимир Зеленський не бачить можливості говорити з путіним, але припустив, що йому буде запропоновано міжнародний майданчик, щоби визнати свою провину. Про це голова держави сказав під час своєї пресконференції на форумі "Україна. Рік 2024", який проходить у Києві сьогодні, 25 лютого.

"А можна говорити з глухою людиною? Людиною, яка убиває своїх опонентів? Ми запропонуємо майданчик, на якому він зможе погодитись, що він програв війну, що це була велика помилка", - сказав Зеленський.

За його словами, на першому саміті щодо Української формули миру, який має пройти наверсні у Швейцаріїі, буде розроблено план, який після цього спеціальні переговорники передадуть Росії, хоча це не означає, що РФ його ухвалить.

"Це не означає, що Росія прийме цей документ, але факт у тому, що робота над нашим мирним планом виходить на фінішну пряму", - пояснив глава держави.

"Чи Україна програє? Я впевнений, що ні. Найважче було два роки тому. Принаймні у нас немає цієї альтернативи. Якщо Україна програє, нас не буде", - сказав Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, на прямі переговори з росією Україна може піти лише в рамках "Формули миру" президента Зеленського, після проведення першого інавгураційний саміту "Формули миру" на рівні лідерів, який має пройти у Швейцарії. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті