"Якщо Україна програє — нас не буде": Зеленський дав відповідь на питання про переговори з Путіним та безальтернативність перемоги

Президент України Володимир Зеленський не бачить можливості говорити з путіним, але припустив, що йому буде запропоновано міжнародний майданчик, щоби визнати свою провину. Про це голова держави сказав під час своєї пресконференції на форумі "Україна. Рік 2024", який проходить у Києві сьогодні, 25 лютого.

"А можна говорити з глухою людиною? Людиною, яка убиває своїх опонентів? Ми запропонуємо майданчик, на якому він зможе погодитись, що він програв війну, що це була велика помилка", - сказав Зеленський.

За його словами, на першому саміті щодо Української формули миру, який має пройти наверсні у Швейцаріїі, буде розроблено план, який після цього спеціальні переговорники передадуть Росії, хоча це не означає, що РФ його ухвалить.

"Це не означає, що Росія прийме цей документ, але факт у тому, що робота над нашим мирним планом виходить на фінішну пряму", - пояснив глава держави.

"Чи Україна програє? Я впевнений, що ні. Найважче було два роки тому. Принаймні у нас немає цієї альтернативи. Якщо Україна програє, нас не буде", - сказав Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, на прямі переговори з росією Україна може піти лише в рамках "Формули миру" президента Зеленського, після проведення першого інавгураційний саміту "Формули миру" на рівні лідерів, який має пройти у Швейцарії. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті