"Якщо Україна програє — нас не буде": Зеленський дав відповідь на питання про переговори з Путіним та безальтернативність перемоги

Президент України Володимир Зеленський не бачить можливості говорити з путіним, але припустив, що йому буде запропоновано міжнародний майданчик, щоби визнати свою провину. Про це голова держави сказав під час своєї пресконференції на форумі "Україна. Рік 2024", який проходить у Києві сьогодні, 25 лютого.

"А можна говорити з глухою людиною? Людиною, яка убиває своїх опонентів? Ми запропонуємо майданчик, на якому він зможе погодитись, що він програв війну, що це була велика помилка", - сказав Зеленський.

За його словами, на першому саміті щодо Української формули миру, який має пройти наверсні у Швейцаріїі, буде розроблено план, який після цього спеціальні переговорники передадуть Росії, хоча це не означає, що РФ його ухвалить.

"Це не означає, що Росія прийме цей документ, але факт у тому, що робота над нашим мирним планом виходить на фінішну пряму", - пояснив глава держави.

"Чи Україна програє? Я впевнений, що ні. Найважче було два роки тому. Принаймні у нас немає цієї альтернативи. Якщо Україна програє, нас не буде", - сказав Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, на прямі переговори з росією Україна може піти лише в рамках "Формули миру" президента Зеленського, після проведення першого інавгураційний саміту "Формули миру" на рівні лідерів, який має пройти у Швейцарії. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті