Виставка "Портрети Маріуполя" відкрилась у Національному музеї України

Виставка "Портрети Маріуполя"  відкрилась у Національному музеї України у Києві, - повідомляє кореспондент "ОстроВа".

Команда "Простір Марії" протягом кількох місяців збирала історії людей, що були змушені покинути рідний Маріуполь через російську агресію.

На виставці портрети маріупольців - це 27 окремих історій, які переплетені спільним горем і травмою.

"Проєкт "Портрети Маріуполя" покликаний розповісти не лише про те, як виживали в місті Марії. Сьогодні він трансформувався у натхнення й віру, бо ці 27 героїв і героїнь, зокрема, у Києві, Львові та Тернополі починають нове життя. Вони... інтегруються в громади, знаходять нові соціальні зв'язки. Для кожного з них - це пошук дому, водночас це й віра в те, що ми обов'язково повернемося до деокупованого Маріуполя", - зазначила координатор проєкту Алевтина Швецова.

Під час відкриття виставки героям проєкту вручили їх друковані фотопортрети.

Також на виставці показали артефакт - уламок з люстри Маріупольського драмтеатру, на який росіяни скинули бомбу 16 березня 2022 року.

На заході відбулася презентація документального фільму про зйомки та підготовку проєкту “Портрети Маріуполя”. Виставка в Національному музеї історії України триватиме до 28 травня. 

Проєкт “Портрети Маріуполя” реалізується ГО “Простір Марії” за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті