Вироки по 12 років ув'язнення отримали зрадники, які воювали проти ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом

Завдяки доказовій базі Служби безпеки по 12 років ув’язнення отримали ще два зрадники, які вступили до лав окупаційних військ РФ та воювали проти України. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 1 грудня.

"Одним із засуджених є бойовик з позивним "КВН", який напередодні 24 лютого 2022 року приєднався до окупаційних угруповань Південного військового округу росії", - зазначили у СБУ.

На початку повномасштабного вторгнення він будував фортифікаційні укріплення росіян на Херсонському та Миколаївському напрямках, а згодом вже брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони під Мар’їнкою та в районі Красногорівки на Донеччині.

За інформацією  СБУ, інший бойовик на прізвисько "Кондрат" перебував у складі одного з окупаційних угруповань РФ на посаді гранатометника.

"У лавах загарбників він спочатку облаштовував російські укріпрайони та блокпости поблизу Сєвєродонецька у Луганській області. Потім фігурант обстрілював бойові позиції українських захисників неподалік Кліщіївки на Донеччині", - зазначили у Службі безпеки.

Обидва зрадники потрапили у полон українських захисників під час запеклих боїв під Авдіївкою та Бахмутом.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох зловмисників винними у державній зраді, вчиненою в умовах воєнного стану.

Як повідомлялось раніше, зрадник з Луганщини, який будував вогневі позиції окупантів поблизу Щастя, потрапив у полон і отримав 15 років ув'язнення.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті