Вироки по 12 років ув'язнення отримали зрадники, які воювали проти ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом

Завдяки доказовій базі Служби безпеки по 12 років ув’язнення отримали ще два зрадники, які вступили до лав окупаційних військ РФ та воювали проти України. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 1 грудня.

"Одним із засуджених є бойовик з позивним "КВН", який напередодні 24 лютого 2022 року приєднався до окупаційних угруповань Південного військового округу росії", - зазначили у СБУ.

На початку повномасштабного вторгнення він будував фортифікаційні укріплення росіян на Херсонському та Миколаївському напрямках, а згодом вже брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони під Мар’їнкою та в районі Красногорівки на Донеччині.

За інформацією  СБУ, інший бойовик на прізвисько "Кондрат" перебував у складі одного з окупаційних угруповань РФ на посаді гранатометника.

"У лавах загарбників він спочатку облаштовував російські укріпрайони та блокпости поблизу Сєвєродонецька у Луганській області. Потім фігурант обстрілював бойові позиції українських захисників неподалік Кліщіївки на Донеччині", - зазначили у Службі безпеки.

Обидва зрадники потрапили у полон українських захисників під час запеклих боїв під Авдіївкою та Бахмутом.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох зловмисників винними у державній зраді, вчиненою в умовах воєнного стану.

Як повідомлялось раніше, зрадник з Луганщини, який будував вогневі позиції окупантів поблизу Щастя, потрапив у полон і отримав 15 років ув'язнення.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті