Викрито схему незаконного виробництва і продажу пального, до якої причетний "кримінальний" кум Медведчука із Закарпаття

Служба безпеки України спільно з БЕБ ліквідувала масштабну схему незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. До організації оборудки причетний кум Медведчука, депутат облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета, повідомила СБУ у своєму Телеграм-каналі 26 жовтня.

"У ході слідства встановлено, що директор цієї компанії налагодив нелегальний продаж дизпалива сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу у м. Мукачево. Щоб приховати своє відношення до нелегального бізнесу, депутат облради напередодні повномасштабного вторгнення РФ "переписав" НПЗ на підконтрольну йому компанію у Києві", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що учасники схеми закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію реалізовували мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків. 

Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Під час обшуків на підпільному НПЗ виявлено понад 600 тонн палива та обладнання для його виробництва на загальну суму майже 150 млн грн. 

Крім того, у результаті слідчих дій в офісах фігурантів знайдено:

- комп’ютери, мобільні телефони, документи і чорнові записи із доказами незаконної діяльності; 

- печатки фірм, задіяних у злочинній схемі; 

- готівку в різній валюті на загальну суму 3,3 млн у гривневому еквіваленті. 

Наразі триває слідство у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів);

- ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Зловмисникам загрожує до 5 років тюремного ув’язнення.

Зазначається, що  головний фігурант є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, у зв’язку з чим протягом тривалого часу очолював обласний осередок забороненої партії ОПЗЖ. 

Раніше повідомлялось, що поплічник Медведчука, який працював на його телеканалах і очолював заборонений проросійський "Союз лівих сил", отримав підозру.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті