Витримав легенду до кінця - Україна повернула в рамках обміну співробітника СБУ, який потрапив у полон на "Азовсталі"

Україна в рамках обміну спромоглася повернути співробітника СБУ, який на виході з "Азовсталі" таємно здав свої шеврони. Про це 22 вересня повідомляє прес-служба СБУ.

"Я чекав на цей момент, коли ми зможемо ці шеврони повернути. Вони з нашою символікою, і ворог не повинен їх бачити. Ви витримували легенду до кінця", - наводяться слова виконувача обов'язків голови СБУ Василя Малюка.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення співробітник відомства з позивним "Бурий" працював в управлінні СБУ у Маріуполі та займався протидією окупаційним військам так званої "ДНР". З початком боїв за Маріуполь він разом із іншими співробітниками управління став на захист міста.

Наразі інші співробітники відомства, які боролися з окупантами, вважаються зниклими безвісти після удару ворожої бункерної бомби. Йдеться, зокрема, про Василя Богача та колишнього бійця ЦСО "А" СБУ Олександра Супрунова.

Сам же "Бурий" під час оборони міста викривав російські агентурні мережі, коригувальників вогню та зрадників. У квітні захисник отримав поранення під час танкового обстрілу.

"Завдяки його роботі було отримано важливу інформацію від захоплених у полон окупантів, виявлено місця утримання українських полонених та ідентифіковано особи їх катів. Пізніше разом із бійцями ЗСУ "Бурий" брав участь у розмінуванні дороги, якою мали вивозити поранених", - повідомляють в прес-службі СБУ.

Нагадаємо, на думку замміністра оборони Ганни Маляр, кремль намагався мобілізацією перебити тему обміну, але це спрацювало проти РФ.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті