Витримав легенду до кінця - Україна повернула в рамках обміну співробітника СБУ, який потрапив у полон на "Азовсталі"

Україна в рамках обміну спромоглася повернути співробітника СБУ, який на виході з "Азовсталі" таємно здав свої шеврони. Про це 22 вересня повідомляє прес-служба СБУ.

"Я чекав на цей момент, коли ми зможемо ці шеврони повернути. Вони з нашою символікою, і ворог не повинен їх бачити. Ви витримували легенду до кінця", - наводяться слова виконувача обов'язків голови СБУ Василя Малюка.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення співробітник відомства з позивним "Бурий" працював в управлінні СБУ у Маріуполі та займався протидією окупаційним військам так званої "ДНР". З початком боїв за Маріуполь він разом із іншими співробітниками управління став на захист міста.

Наразі інші співробітники відомства, які боролися з окупантами, вважаються зниклими безвісти після удару ворожої бункерної бомби. Йдеться, зокрема, про Василя Богача та колишнього бійця ЦСО "А" СБУ Олександра Супрунова.

Сам же "Бурий" під час оборони міста викривав російські агентурні мережі, коригувальників вогню та зрадників. У квітні захисник отримав поранення під час танкового обстрілу.

"Завдяки його роботі було отримано важливу інформацію від захоплених у полон окупантів, виявлено місця утримання українських полонених та ідентифіковано особи їх катів. Пізніше разом із бійцями ЗСУ "Бурий" брав участь у розмінуванні дороги, якою мали вивозити поранених", - повідомляють в прес-службі СБУ.

Нагадаємо, на думку замміністра оборони Ганни Маляр, кремль намагався мобілізацією перебити тему обміну, але це спрацювало проти РФ.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті