Вибори нового прем’єр-міністра Великій Британії - голосування завершилося

У Великій Британії завершилося голосування за нового лідера Консервативної партії та прем’єр-міністра, який змінить Бориса Джонсона, який йде у відставку, - з посиланням на BBC передає UATV.

Фаворитом вважають міністра закордонних справ Ліз Трасс, оскільки вона має більшу підтримку серед членів партії по всьому Сполученому Королівству. Тоді як її суперника — колишнього канцлера казначейства Ріші Сунака — більше підтримували депутати-консерватори.

Букмекери оцінюють ймовірність перемоги Трас у 95%, Сунака – у 5%.

Голосування відбулося 2 вересня. Ім’я нового прем’єра чи прем’єрки Великої Британії буде відоме вже 5 вересня. Переможець вступить на посаду наступного дня після офіційного призначення королевою. Потім новий очільник уряду розпочне формування Кабінету міністрів.

Нагадаємо, раніше Трасс заявила, що у разі свого обрання прем’єркою першому із зарубіжних лідерів вона зателефонує президентові України Володимиру Зеленському, щоби висловити свою підтримку українському народу.

Як повідомлялося, глава МЗС Британії Ліз Трасс, яка претендує на посади лідера керівної Консервативної партії і прем'єр-міністра, заявила, що готова застосувати ядерну зброю в разі потреби.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті