"Втрат немає". Російське міноборони "попросило" уряд Хакасії не публікувати некрологи на окупантів

Уряд Хакасії перестав публікувати некрологи про загиблих військових в Україні після прохання Міноборони РФ. Про це 13 червня повідомив проєкт "Сибирь.Реалии" з посиланням на співрозмовників у регіональній владі.

"За словами одного зі співрозмовників редакції, пресслужба уряду перестала публікувати дані про загиблих в Україні військових і найманців із "ПВК Вагнер", оскільки їх використовують "Русская служба Би-Би-Си" і "Медиазона" для підрахунку втрат російської армії", - повідомили журналісти.

Це пов'язано з тим, що відкриті дані сильно розходяться з повідомленнями Міноборони, яке востаннє називало загальну кількість втрат у вересні 2022 року. Тоді Сергій Шойгу заявив, що в Україні вбито 5 937 російських військових. При цьому за відкритими даними вже вдалося ідентифікувати понад 25 тисяч загиблих російських військових.

Востаннє некролог уряд Хакасії опублікував ще 26 квітня. Тоді повідомили про смерть депутата Верховної Ради Дмитра Іванова, який воював у складі "ПВК Вагнер" під Бахмутом.

Нагадаємо, що згідно з даними Генштабу ЗСУ в Україні вже вдалося ліквідувати понад 200 тисяч окупантів.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті