ЗСУ продовжують відбивати атаки рашистів на Мар'їнку та Піски – Генштаб

Українські воїни відбили низку атак окупантів на Донеччині, бої за Мар'їнку та Піски тривають. Про це зранку 11 серпня повідомляє Генштаб.

"На Авдіївському напрямку противник здійснював артилерійські обстріли біля Мар’їнки, Водяного, Нетайлового, Авдіївки, Пісок, Опитного та Красногорівки. Завдав авіаудару поблизу Авдіївки. Веде наступальні дії у напрямках Мар’їнки та Пісків, бойові дії тривають", - відзначили представники ЗСУ.

Також бойові дії продовжуються в районі Івано-Дар'ївки на Краматорському та в районі Вершини та Дачі на Бахмутському напрямках.

На цих напрямках українські захисники успішно відбили атаки рашистів на Григорівку та Верхньокам'янське, а також у районі Бахмутського та Зайцевого. У районі Яковлівки ЗСУ припинили спробу окупантів вести розвідку боєм.

Також на цих напрямках росіяни обстрілювали з артилерії та танків Сіверськ, Верхньокам'янське, Серебрянку, Григорівку, Бахмут, Костянтинівку, Переїзне, Веселе, Бахмутське, Веселу Долину, Яковлівку, Вершину та Зайцеве. Авіація окупантів завдали ударів по Виїмці, Спірному, Соледару, Бахмуту та Зайцевому.

Нічим закінчилися і спроби росіян наступати в районі Павлівки – українські воїни рішуче припинили ці спроби.

Нарешті, на Слов'янському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник вів обстріли з артилерії та танків населених пунктів Новомихайлівка, Мала Токмачка, Малинівка, Лук'янівське, Вугледар, Новоданилівка, Времівка, Білогір'я, Бурлацьке, Кушугум, Карнаухівка, Вірнопілля, Богородичне, Мазанівка та ряд інших. Під авіаудари потрапили Новомихайлівка, Пречистівка та Золота Нива.

Раніше стало відомо, що ЗСУ знищили пункт управління 49 армії окупантів та кілька складів боєприпасів на півдні країни.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті