ЗСУ відбили атаки рашистів на кількох напрямках - Генштаб

Українські військові відбили ворожі штурми на Слов’янському, Краматорському, Авдіївському напрямках і знешкодили ворожу розвідгрупу у напрямку Соледара. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні станом на 18.00 14 серпня

На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії неподалік Грушувахи, Долини, Краснопілля, Дібрівного, Курульки, Протопопівки та Норцівки.

Українські військові відбили штурм у напрямку Долини.

На Краматорському напрямку ворог задіяв танки та РСЗВ для обстрілів районів Верхньокам’янського, Серебрянки, Спірного, Івано-Дар’ївки, Роздолівки та Переїзного. Загарбники здійснили спробу ведення розвідки позицій українських військ у районі Серебрянка, проте зазнали вогневого ураження та ретирувалися. З тим самим результатом завершилась спроба розвідки боєм в напрямку Веселого.

Противник ризикнув піти на штурм неподалік Спірного та Івано-Дарʼївки. Закінчилось все для окупантів втратами та відступом.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли біля Костянтинівки, Бахмута, Соледара, Шуми, Яковлівка, Кодема, Вершина. Також ворог завдав авіаударів неподалік Соледара, Яковлівки та Кодеми.

Українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили ворожу розвідгрупу у напрямку Соледара.

Загарбники вели наступальні бої в напрямках Яковлівки, Соледара, Вершини, Кодеми та Зайцевого, проте зазнали втрат і відійшли. У напрямку Бахмута підрозділи противника мали частковий успіх.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв з різнокаліберної артилерії райони Авдіївки, Невельського, Пісок, Водяного, Карлівки та Нью-Йорка, а також завдав авіаудару біля Красногорівки.

Ворог вів штурмові дії у напрямках Красногорівки та Пісків, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках загарбники здійснили обстріли з танків та артилерії біля Костянтинівки, Оріхова, Павлівки та ще десяти населених пунктів, завдали авіаударів неподалік Новосілки, Новоандріївки та Щербаків. Ворог продовжує ведення повітряної розвідки БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Російські війська вели безуспішні наступальні бої у напрямках Павлівки та Времівки.

Як повідомлялось раніше, ЗСУ за добу 13 серпня знищили 19 танків та ББМ, вертоліт та 150 окупантів.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті