ЗСУ звільнили 40 населених пунктів Донецької області - Мінреінтеграції

У Донецькій області українські захисники станом на 8 жовтня деокупували 40 населених пунктів у Лиманській і Святогірській територіальних громадах. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

У міністерстві розповіли, що у 40 деокупованих населених пунктах Донецької області поступово повертається життя.

"Наразі обстежуються зруйновані будинки та здійснюється пошук їх власників. Зазначимо, що лише у Святогірську виявили понад 260 таких будівель. У селах Хрестище та Маяки поновлюють електропостачання. В місті Святогірськ ведуться роботи по відновленню мобільного зв’язку. Тривають нарахування соціальних виплат населенню. У звільнених містах Лиман і Святогірськ, а також у селищі міського типу Ярова Донецької області відновлено виплату пенсій. З моменту деокупації Пенсійний фонд України через Укрпошту вже видав понад 8 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, місцевим мешканцям почала активно надходити гуманітарна допомога. Зокрема, від місцевої влади, ЮНІСЕФ, Товариства Червоного Хреста України.

Жителі деокупованих територій можуть отримати продукти, предмети гігієни, прилади для обігріву приміщень. Здійснюється виплата одноразової допомоги від Товариства Червоного Хреста України.

Нагадаємо, 5 жовтня офіційно розпочалася деокупація Луганщини, звільнено декілька населених пунктів.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті