Всього 10% європейців вірять, що Україна може перемогти росію — опитування

Європейці все ще активно підтримують Україну у війні проти росії, однак через майже два роки після початку повномасштабного вторгнення ледве 10% вірять, що вона зможе перемогти росію.Про це свідчать результати опитування, проведеного в різних країнах ЄС, повідомляє "Громадське" з посиланням на Guardian.

Згідно з дослідженням, більшість європейців «відчайдушно намагається запобігти перемозі росії», але водночас не вірить, що Київ може перемогти у військовому плані, розповів директор Європейської ради з міжнародних відносин Марк Леонард.

Так, у середньому лише 1 із 10 європейців у 12 опитаних країнах вірив, що Україна переможе на полі бою, тоді як удвічі більше (20%) прогнозували перемогу росії. Навіть у найбільш оптимістично налаштованих державах-членах — Польщі, Швеції та Португалії — менш як кожен п’ятий (17%) вірить, що Київ може перемогти.

Опитування показало, що в усіх країнах найбільш поширеною думкою, яку поділяють в середньому 37% респондентів, є те, що війна закінчиться компромісом.

У Швеції (50%), Португалії (48%) і Польщі (47%) опитані частіше казали, що Європа повинна допомогти Україні. Натомість в Угорщині (64%), Греції (59%), Італії (52%) й Австрії (49%) люди вважали за краще підштовхувати Київ до врегулювання. У Франції, Німеччині, Нідерландах та Іспанії думки розділилися більш рівномірно.

Опитування було проведене у січні цього року у 12 країнах-членах ЄС, зокрема у Франції, Німеччині, Угорщині, Італії, Нідерландах, Польщі, Іспанії та Швеції, на замовлення Європейської ради з міжнародних відносин. Інформацію про вибірку і похибку Guardian не надав.

Як повідомлялося, понад 45% українців донатять на армію з кожної зарплати. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті