Ватажка херсонської окупаційної влади, що впав у кому, відправляють літаком до москви

Захворілого ватажка російської окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо відправляють літаком до НДІ швидкої допомоги ім. Скліфософського у москві. Про це повідомляє Бі-бі-сі

Повідомляється, що відправлення ватажка виконується "у зв'язку зі станом здоров'я".

В оточенні ватажка заявили, що "за результатами медобстеження було ухвалено рішення про переведення Володимира Сальдо до НДІ Скліфосовського, де йому надаватиметься кваліфікована медична допомога".

У повідомленні наголошується, що напередодні пізно ввечері в телеграм-каналі Сальдо справді з'явилося повідомлення про те, що "міністр охорони здоров'я" окупаційної адміністрації з'явився до нього з групою лікарів і наполіг на "негайному медобстеженні". У зв'язку з цим Сальдо повідомив про передачу своїх повноважень "главі уряду" "військово-цивільній адміністрації".

Сальдо мало що розповів про свій стан, але все ж таки повідомив про нездужання, яке "за попередніми оцінками [...] стало результатом ускладнення після перенесеного захворювання Covid-19".

НДІ Скліфософського найбільш відомий як центр екстреної допомоги, але в ньому є спеціалісти і для планового лікування. Інфекційне відділення для лікування Covid-19 там обладнане на тимчасовій основі, повідомляє сайт лікарні.

Як повідомлялося, російські ЗМІ 5 серпня заявили, що Сальдо не просто у лікарні, а введений у кому через наслідки ковіда.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті