Повернення людей на деокуповані території Луганщини буде дуже важким – Гайдай

Повернення тих, то був змушений виїхати з окупованих територій Луганщини, в рідну область буде дуже важким. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в інтерв’ю Василю Голованову, опублікованому 5 січня.

"З тієї території Луганської області, яка була окупована після 24 лютого, виїхало більше 300 тисяч людей. І більшість із цих людей мають проукраїнську позицію. І вони готові повернутись", – зазначив Гайдай.

Він підкреслив, що найважче буде працювати з тими, хто живе на тих територіях, що окуповані з 2014 року, й по повній "скуштували" російської пропаганди.

"Я бачу це як проведення нормальної мирної асиміляції", – підкреслив Гайдай.

Він також зазначив, що мотивацією для тих, хто буде готовим їхати на деокуповану Луганщину, мають стати підвищені зарплати, соціальне житло тощо.

Раніше повідомлялось, що на окупованих територіях рашисти розстрілюють людей просто на вулицях, є свідчення місцевих мешканців.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті