Воєначальники, пропагандисти, чиновники та зрадник. Євросоюз ввів у дію 10-й пакет санкцій проти росії

Європейський Союз у суботу, 25 лютого, ввів у дію десятий пакет санкцій проти росії. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на  пресслужбу ЄС.

"Рада вирішила запровадити обмежувальні заходи ще щодо 87 фізичних і 34 юридичних осіб", - ідеться в тексті комюніке.

До списку обмежувальних заходів увійшли російські чиновники, воєначальники, пропагандисти і, серед іншого, колишній гендиректор "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв. В Україні його судять за державну зраду.

Зокрема, санкції стосуватимуться таких організацій, як Альфа-банк, Росбанк і банк "Тінькофф", ТОВ "Комерційні автомобілі - група ГАЗ", низка підприємств "Росатома", медіагрупа "Патріот", Національна перестрахувальна компанія, глава Росспівробітництва Євген Примаков, уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, заступник голови уряду Московської області В'ячеслав Духін за депортацію українських дітей у Росію, хірург Леонід Рошаль, голова Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини (РПЛ) Валерій Фадєєв, підприємство "Росатомфлот", що управляє атомним криголамним флотом РФ, Міноборони РФ, Служба зовнішньої розвідки РФ, заступник гендиректора "Первого канала" Кирило Клейменов, заступник гендиректора "Національної Медіа Групи" Олександр Акопов, воєначальник Олексій Авдєєв, воєначальник Михайло Теплинський, воєначальник Сергій Каракаєв, медіагрупа "Россия сегодня" і виконавчий директор Кирило Вишинський, головний редактор "Россия 24" Євген Бекасов, головний редактор "Литературной газеты" Максим Замшев, головний редактор агентства Regnum Марина Ахмедова, інформаційне агентство Sputnik.

Санкції також торкнулися чотирьох громадян Ірану, зокрема керуючого директора аерокосмічної компанії Qods Aviation Industry.

Ці санкції передбачають заморожування активів, заборону в'їзду і транзиту через країни ЄС і заборону на громадян і компанії в ЄС надавати їм кошти.

"Ми продовжуватимемо посилювати тиск на Росію стільки, скільки буде потрібно", - зазначив глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

Нагадаємо, країни Європейського Союзу пізно ввечері 24 лютого погодили десятий пакет санкцій проти росії. 

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті