Військовий експерт розповів, чому росіяни бояться втратити Мелітополь

Для росіян Мелітополь має таке саме стратегічне значення, як Куп'янськ, вони його бояться втратити. Про це в інтерв'ю "Острову" сказав полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

"Росіяни кажуть, що в районі трикутника Гуляйполе-Орех-Васильівка є скупчення українських військ. Якщо це правда, то з військової точки зору це дуже грамотно. А якщо їх ще посилити нашим угрупуванням із Вугледару, то вимальовується дуже гарна картина на Мелітополь. Росіяни цього дуже сильно бояться, тому вони збирають у районі Василівка-Пологи-Токмак свої сили, щоб прикрити Мелітополь із півночі від ймовірного наступу наших військ (якщо, звичайно, Залужний ухвалить таке рішення)", - розповів він.

За його словами, для росіян Мелітополь має таке саме стратегічне значення як Куп'янськ.

"Якщо наші війська вийдуть на Мелітополь, то ми розріжемо південне російське угруповання на дві частини, і весь фронт впаде. У такому разі правобережне угруповання опиниться в такому становищі, що їм не буде куди бігти", - зазначив Роман Світан.

Як повідомлялося раніше, за словами військового експерта Романа Світана, війна не закінчиться звільненням Донбасу та Криму, треба вступати до НАТО.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті