Внутрішніми переселенцями стали 15% населення України

Кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні наразі становить понад 6,6 млн людей, тобто 15% від загального населення України. Про це заявила представниця Міжнародної організації з міграції Варвара Жлуктенко 29 липня, - пише Укрінформ.

«Згідно з даними останнього загальнонаціонального репрезентативного опитування, яке Міжнародна організація з міграції провела з 12 до 23 липня, наразі в Україні понад 6,6 млн осіб є внутрішньо переміщеними. Ця цифра становить 15 відсотків від загального населення України. Вона дещо зросла у порівнянні з кінцем червня – тоді МОМ нарахувала близько 6,3 млн внутрішньо переміщених осіб», - сказала Жлуктенко під час брифінгу на тему: «Актуальна інформація про погіршення гуманітарної ситуації в Україні та допомогу міжнародних організацій для підтримки людей, які постраждали від війни».

Вона зазначила, що люди продовжують виїжджати зі сходу, півдня та півночі України. Водночас, за її словами, 5,5 млн раніше переміщених осіб повернулися додому.

«Абсолютна більшість з них були переміщені в Україні, а 16 відсотків повернулися з-за кордону. Основними регіонами, куди повертаються люди, є Київ та Київська область, а також Харківщина, Одещина та Чернігівщина», - поінформувала представниця МОМ.

Вона констатувала, що ситуація з працевлаштуванням внутрішньо переміщених осіб є доволі критичною, і це спонукає людей повертатися додому.

Нагадаємо, що раніше міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що майже 800 тисяч ВПО потребуватимуть житла в зимовий період.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті