Раптовий “від’ємний” наступ росіян дав багато трофейної техніки для ЗСУ (ВІДЕО)

Бійці Нацгвардії ведуть ремонт та відправляють у бій численну захоплену та евакуйовану військову техніку російських окупантів. Про це повідомляє Східне оперативно-територіальне об’єднання НГУ.

"Трофейний ленд-ліз. Нацгвардійці ремонтують та відправляють у бій численні захоплені та евакуйовані танки, БМП, бронетранспортери та тягачі російських окупантів у промислових масштабах, особливо останні місяці", - йдеться у повідомленні.

Гвардційці заначають, що цьому посприяв, раптовий “від’ємний” наступ, або ж простіше — втеча рашистів на харківському напрямку. Нині деокуповані території просто усіяні покинутою бронетехнікою. Українські захисники до питання евакуації трофеїв підійшли ґрунтовно.

Частина захопленої техніки була евакуйована і стала донором запчастин.


"Також у відео є архівні кадри березня 2022 року (там сніг) з технікою НГУ, пошкодженою під час обстрілів та бойових зіткнень з російськими окупантами - більшість з цих машин вдалося відновити. Гвардійці їх застосовували під час бойових дій на Харківщині та Донеччині", - додали гвардійці.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті