Влада РФ "виморожує" зеків, щоб вони охочіше записувалися на війну в Україну - правозахисниця

Влада РФ відключає опалення у в'язницях, щоб ув'язнені йшли воювати в Україну. Про це повідомляє Телеграм-канал "BILD на русском" із посиланням на російську правозахисницю, засновницю проєкту "Русь Сидящая" Ольгу Романову.

Зазначається, що зараз у багатьох регіонах РФ температура впала до -35°C. У цих умовах у багатьох російських колоніях відключають опалення, щоб ув'язнені охочіше йшли воювати в Україну.

"З цієї причини вони просто відключили їм опалення при мінусовій температурі. Тим самим умови у в'язницях мають стати нестерпними, щоб чоловіки, які там перебувають, їхали в Україну", - каже Романова.

За її словами, в росії є три групи населення, до яких більшість не відчуває співчуття, коли вони помирають на фронті - це ув'язнені, [національні] меншини, які живуть у бідних регіонах далеко від Москви, та "нові" громадяни.

"Поки ці три групи воюють і вмирають в Україні, Путін може створювати ілюзію нормальності для інших. <...> Загалом успіх частин з ув'язнених досить обмежений, що ми можемо бачити і за поточними подіями на фронті. <...> Ув'язнених просто масово посилають на лінію фронту в Україні і приносять там у жертву", - констатує Романова.

За її словами, у російських в'язницях дедалі частіше вербують і жінок. Зараз в Україні воюють близько 1000 росіянок. 

Як повідомлялося, у росії дружини мобілізованих обурені, що зеків-людожерів милують і відпускають із фронту через 6 місяців, а їхніх чоловіків ні.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті